*TIPS MEMBELI : SILA DAFTAR DISINI SECARA PERCUMA UNTUK MENDAPATKAN HARGA YANG LEBIH MURAH!*

TOILET

Selamat bergembira kat toilet nie.... Banyakkan termenung dalam toilet nie, anda pasti dapat jawapannya! Selamat mencuba..hehe..

TESTIMONI PENGGUNA


                                                       PRODUK : FIRMING CREAM                                                  

Ujian sampel 

Sebelum pihak Bioasli mengeluarkan Firming Cream dalam kuantiti dan rekaan bekas yang sebenar,satu sesi ujian telah di lakukan di mana beberapa orang telah dipilih untuk mencuba keberkesanan formula ini secara rawak. Setiap yang terpilih di berikan sampel dengan formula yang sama,seberat 5gram dan di berikan tempoh 5 hari untuk melihat hasilnya. Setelah 5 hari, pihak Bioasli telah memanggil semula mereka untuk di nilai keberkesanannya. Keputusannya :- 

Sampel 1 :- 
Diberikan kepada 4 orang staf Bioasli yang telah berkahwin. Setelah lima hari menggunakan sampel yang di berikan dan dengan cara yang betul,mereka semua mendapati kesan yang memberangsangkan. Setiap seorang mengalami perubahan yang mencapai matlamat utama penciptaan formula ini untuk pembesaran dan menganjalkan payudara kembali seperti zaman remaja. Mereka berpuas hati dan memberikan 100% kepada produk hebat Bioasli ini. 

Sampel 2 :- 
Diberikan kepada sepasang suami isteri dan si isteri telah mencubanya. Setelah lima hari,pihak Bioasli telah menanyakan keputusan dari penggunaan formula tersebut dan beliau terus tersenyum lebar. Si suami yang turut serta setelah puas tersenyum menceritakan perubahan ketara yang berlaku ke atas isteri kesayangannya. " saiznya dah berubah jadi lebih menarik dan yang tidak di sangka apabila bahagian puting(nipple) dan sekitarnya berubah menjadi cerah(pink). Masalah jeragat dan rekahan turut hilang setelah menggunakan formula ini" ujar si suami. Setelah produk ini di lancarkan,mereka terus memborong untuk di perkenalkan kepada rakan-rakan dan ahli keluarga. 

Testimoni pengguna pertama :- 
Seorang ahli Bioasli yang bekerja di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) telah menghabiskan satu bekas Firming Cream dan mendapatkan hasil yang cukup positif.Memberikan lima bintang ke atas keberkesanan produk ini dan kesan yang berlaku pada payudaranya,saiz yang di idamkan dan gebu.Betul-betul berbeza dari sebelum ini.Beliau yakin bahawa produk ini akan menjadi "hot sales" dan rebutan bukan sahaja wanita tapi juga lelaki. Rakan-rakan beliau yang telah di perkenalkan dengan produk ini turut memberikan komen positif dan mereka telah mendapat apa yang mereka inginkan

                                 TESTIMONI PENGGUNA: KURANG SUSU BADAN                                

Lokasi : Jerantut
Produk : VCOP


Pengetahuan yang saya dapat, penyusuan ibu mampu mengeratkan jalinan hubungan emosi dan psikologi antara ibu dan anak. Jadi sebagai ibu yang baru menimang cahaya mata, saya semestinya menginginkan yang terbaik untuk si manja saya. Saya merasa bangga bila si manja mula menyusu dan menerima pemberian saya yang tidak terhingga nilainya itu.
Malangnya nikmat menyusui anak tidak lama. Saya tidak berupaya menghasilkan air susu yang sepatutnya pada sekitar bulan yang ke enam. Hal itu cuma saya sedari bila saya melihat si manja seakan tidak puas menyusu.

Macam-macam ikhtiar yang saya lakukan, tetapi keputusan tetap sama, sehinggalah saya cuba mengamalkan minum minyak kelapa dara asli (VCOP). Alhamdulillah, kesannya positif dan air susu badan saya bertambah banyak. Si manja saya kini kelihatan lebih puas menyusu berbanding sebelumnya.
Seperkara yang ingin saya kongsikan dengan anda anak saya sehingga kini tidak mudah mengalami selsema atau demam seperti kebanyakan bayi lain.
Jadi saya mengesyorkan ibu-ibu di luar sana yang menyusukan anak,gunakanlah minyak kelapa dara untuk kesihatan diri dan si manja. 

                                                      TESTIMONI : RESDUNG                                                               


Nama : Khalif Hassan
No.HP : 0122423790
ID : kha926 (Stokis Elite : SE304)
Lokasi : Shah Alam, Selangor
Produk : VCOHS

“ Saya mula menyertai bioasli ini sejak pelan C dilancarkan sekitar bulan Feb 2009, dan hanya beberapa bulan menjadi stokis elite. Sepanjang pengalaman saya menjadi stokis ramai ahli yang berkongsi testimoni dengan saya dan saya sendiri, sekarang ini saya telahpun sembuh dari resdung yang saya alami sejak 20 tahun lalu dengan asbab Minyak Kelapa Dara. Sebelum ini, saya banyak minum dan makan ubat - ubatan untuk penyakit ini sehingga pada satu masa kesan dari pengambilan ubat - ubat ini memberi beban kepada jantung saya. Tapi pada masa itu tiada pilihan, terpaksa juga makan. Dan Dengan Minyak Kelapa Dara ini Alhamdulillah, kata orang macam dapat satu kehidupan yang baru. ”

“ Tiap-tiap hari,selain makan, saya juga akan titiskan satu atau dua titis VCO ke dalam hidung sambil berbaring. Syukur dalam masa 3 hari telah ada kesan perbezaan pada hidung saya. Namun setelah sebulan saya amalkan VCO ini, saya rasa sekarang macam penyakit saya telah sembuh sepenuhnya. Terima kasih Minyak Kelapa Dara. ”

Nota : Resdung adalah penyakit yang berpunca daripada parasit yang di panggil Demodex. Dengan hanya melalui sentuhan sahaja sudah cukup untuk ia membiak dan merebak. Keadaan dari pembiakannya maka terjadilah simptom – simptom yang mengakibatkan mata, telinga, hidung, kulit muka, kepala menjadi gatal, rambut gugur, berjerawat, ruam, hidung tersumbat, nafas berbau, selsema, kerap bersin, hilang deria bau dan berpenyakit kulit. Rawatan hanya mampu mengawal dan mengurangkan masalah tersebut. 


            TESTIMONI : KUDIS BUTA SEMBUH DENGAN MINYAK KELAPA DARA                     

Nama : Ali Bin Ishak (Anak Pengarah Urusan Bioasli)

Lokasi : Sabak Bernam
Produk : VCOP

Ali, putera sulung Pengarah Urusan Bioasli baru-baru ini selamat pulang dari selesai mengerjakan umrah di Mekah. Sebelum beliau berangkat untuk mengerjakan umrah, bapanya berpesan supaya beliau membawa minyak kelapa dara (VCOP) untuk mencegah dan menghalang dari terkena penyakit yang mudah merebak. Bagaimanapun pesanan itu tak tertunai kerana kesibukan persiapan mungkin.

Seperti yang dijangkakan, beliau mendapat jangkitan pada bahagian kulit kaki. Dari rawatan yang diperolehi, doktor mengesahkan bahawa beliau terkena jangkitan kudis buta yang agak teruk. Semasa baru tiba dari Mekah penyakit tersebut telah merebak di banyak bahagian kulit kaki. Dengan semata-mata menggunakan VCOP (dengan menyapunya pada bahagian kulit yang terkena jangkitan sehingga basah pada setiap hari iaitu waktu pagi dan malam sebelum hendak masuk tidur) akhirnya terbukti VCOP sangat mujarab untuk mengatasi jangkitan kulit.

Selepas lebih kurang dua minggu penggunaannya, penyakit tersebut mula sembuh dan yang tinggal hanya kesan parut.

Jika VCOP ini digunakan berterusan, ia sebenarnya boleh menghilangkan parut yang terjadi akibat penyakit tersebut. Tetapi penggunaanya perlulah dengan teratur dan secara berterusan.

Nota :

Kudis buta adalah sejenis jangkitan kulit yang boleh berjangkit disebabkan oleh sejenis hama.Hama adalah sejenis makhluk seperti serangga yang membentuk laluan/terowong di bawah lapisan luar kulit. Hama bertelur di bawah kulit dan menghisap darah dari mangsanya. Kudis buta dijangkiti melalui sentuhan langsung kulit ke kulit. Semua orang tanpa mengira peringkat umur terdedah kepada jangkitan ini. Kudis buta yang menjangkiti haiwan tidak boleh menjangkiti manusia, ia hanya akan menyebabkan ruam. 


                            TESTIMONI: JANGKITAN KUMAN DALAM OTAK                              

Nama : Puan Maziah
No.HP : 0137906131
ID : cikmaz6624
Lokasi : Kulai, Johor
Produk : VCOP, VCOH

Saya adalah surirumah sepenuh masa. Saya masuk Bioasli ini, pertama di sebabkan anak saya yang berumur 2 tahun lebih, menghidap jangkitan kuman dalam otak. Kedua kerana ingin menjana pendapatan sebab saya melihat Bioasli ini boleh pergi jauh. Tentang anak saya tu..sebelum ini saya mendapatkan rawatan moden untuk anak saya, tetapi kesannya kurang dan tidak banyak perubahan yang berlaku.

Apabila saya konsisten memberikan Minyak Kelapa Dara ini pada setiap hari, alahamdulillah sekarang banyak perubahan yang berlaku berbanding sebelumnya. Saya berharap penyakitnya akan sembuh sepenuhnya secepat mungkin.

Selain itu terima kasih kepada upline saya yang banyak membantu dan mengajar saya cara–cara membuat promosi melalui sosial networking dan sebagainya walaupun saya dan upline tidak pernah berjumpa. Kami hanya berhubung secara online menggunakan email dan yahoo messenger.

Terima kasih juga kepada Bioasli kerana mengeluarkan produk yang berkualiti, berkesan dengan harga produk yang sangat berpatutan. 


                                               TESTIMONI : ASMA KRONIK                                              

Nama : Mariah
No.HP : 0177823428
ID : mayauzmani
Lokasi : Kupang, Kedah
Produk : VCOP

Salam..

Kisah benar dan rahsia terbongkar.
Kelebihan Minyak Kelapa Dara kepada penghidap Asma. Ikutilah kisah Maya. Maya seorang pelajar IPT yang merupakan pengidap penyakit asma sejak lahir dan kini umur Maya mencecah 24 tahun.

Namun, pada ketika ini penyakit asma yang Maya hadapi seolah-olah hilang dari hidup Maya dan sekarang Maya tidak lagi bergantung kepada Inhaler (Asthalin), dan seolah – olah Maya lupa yang Maya adalah penghidap Asma Kronik. Kerana jika dahulu kemana – mana Maya pergi, Inhaler ini ibarat nyawa Maya.

Rahsianya, Maya mengamalkan minum minyak kelapa dara asli sejak bulan januari 2010 dan kesannya dapat dilihat dalam masa 3 bulan. Sebelum ni, ibu bapa Maya telah cuba pelbagai ubat untuk sembuhkan penyakit asma ni. Sebab Asma memang membantutkan kehidupan Maya dan terpaksa bergantung kepada ubat hospital seperti (nama pil asma: salbutamol). Tapi selama mana harus bergantung kepada pil yang pasti megandungi kandungan dadah tu???

Alhamdulillah. Lepas 3 bulan Maya mengamalkan minum minyak kelapa dara pagi dan petang setiap hari, Asma Maya semakin sembuh dan insyAllah, Maya berharap suatu hari Asma Maya akan sembuh sepenuhnya supaya Maya dapat pergi camping dan menjalani aktiviti lasak dengan jayanya. 

Bagi anda yang menghidap penyakit Asma, atau saudara - mara anda, berusaha dan berikhtiarlah mencari penawarnya. Setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati. Kita berusaha, Tuhan yang menentukan.
P/S: Nikmat sihat hanya diketahui oleh org yg sakit. 


                                                          TESTIMONI : BUASIR                                                  

Nama : Ismail
No.HP : 0133416154
ID : hjsmael
Lokasi : Bandar Baru Bangi, Selangor
Produk : VCOHS

Saya telah menghidap buasir kira - kira 20 tahun sehingga sampai satu peringkat, doktor terpaksa membuang dan memotong bahagian yang terkeluar di kawasan itu. Tetapi ia tidak berakhir di situ sahaja, kerana tiap kali semasa saya ke bilik air bahagian yang dipotong itu sering mengeluarkan darah. Macam - macam ubat dan herba yang saya makan, tetapi tidak berhasil. Kesanya tetap sama. Sehinggalah saya berjumpa dengan rakan saya waktu ketika sekolah dahulu yang menjalankan perniagaan Bioasli ini. Mula–mula rakan saya hanya menawarkan untuk saya menyertai Bioasli sahaja. Dan dikesempatan itu saya memberitahu beliau penyakit yang saya hadapi selama ini.

Selepas saya menyertai Bioasli, beliau berikan saya sebotol VCOHS. Saya minum pada hari pertama, perubahan yang sungguh menakjubkan dan tidak pernah terfikir di fikiran saya, bahagian yang dipotong itu tidak lagi mengeluarkan darah. Dan sehingga kini saya masih lagi mengamalkan minum VCOHS mengikut turutan penggunaan yang di berikan.


                                                             KES : RESDUNG                                                  

Resdung..!
Kecantikan ku terjejas kerananya, Syukur kini ada penawarnya 
ya Tuhan ku. Minyak Kelapa Dara Pure + Habbatus Sauda (Baru)...Bio-Asli 

Cecair : Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda 
Kapsul : Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda 

Cecair : Untuk hentikan " bersin " 
Cecair : Minum untuk ketahanan 
sapukan pada tulang pelipis dalam hidung kanan & kiri. 
sistem tubuh ( antibody ) 

Penyakit resdung yang popular dikalangan masyarakat tempatan dikenali juga sebagai penyakit sinusitisdalam bidang perubatan. Diantara gejala-gejala yang kerap berlaku bagi pengidap resdung adalah batuk, gatal hidung, kerap bersin, tidak bermaya dan tidak sedap badan. Hidung akan terasa berair dan tersumbat sedangkan badan akan terasa demam. Waktu pagi pengidap akan merasa sakit kepala dan akan merasa berat pada bahagian muka. Kadangkala ia juga memberikan kesan terhadap tekak, peti suara serta telinga tengah. Diantara punca resdung adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga-rongga di dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran-saluran yang sangat kecil yang dipanggil sinus.Komplikasi yang mungkin timbul dari penyakit resdung adalah selesema biasa yang melarat, berdengkur yang kronik, keadaan lelah yang semakin buruk, jangkitan pada tulang muka, sakit tekak yang kronik, jangkitan otak, jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata, jangkitan pada telinga dan tonsil terutama kanak-kanak serta alahan hidung atau hidung sensitif.

Menurut Dr Amir Izwan Mohamed Dahan, Pakar telinga, hidung, dan tekak Hosital Pusrawi, Kuala Kumpur, sekiranya resdung dibiarkan tanpa rawatan, ia boleh mengakibatkan maut tidak langsung yang disebabkan oleh komplikasi pada otak pesakit.

Disamping pesakit resdung diurus secara yang baik, pengambilan Minyak Kelapa Dara samada Pure atau + Honey dalam pemakanan akan dapat membantu daya tahan tubuh terhadap bakteria yang menyerang bahagian hidung dan rongga-rongga didalam tulang muka atau serangan virus yang berasal dari selesema biasa terhadap lapisan dalam hidung dan sinus.
Dari beberapa perakuan testemoni pengguna yang menggunakan /menyapukan Minyak Kelapa Dara pada seluruh bahagian muka dan telinga, disamping mengamalkan meminumnya setiap hari, mendapati mereka tidak lagi mengalami sebarang tanda serangan berulang. Dan yang paling menggembirakan mereka ialah mereka tidak perlu lagi mengambil ubatan yang selama ini menjadi rutin bulanan mereka. 

                                        20 TAHUN MENGIDAP RESDUNG                                            

Nama saya Ishak Bin Basiran, Pengasas syarikat Desaku Trading, Teknologi Desa Hijau Sdn.Bhd (kilang minuman jus ) dan Mudah Niaga Ent. (Kilang Elektronik ), bekas seorang jurutera kanan syarikat multinasional Jepun dan Korea. Saya mula mengidap resdung secara ketara pada tahun 1986 (tingkatan 5). Diantara gejala awal ketika itu ialah selalu bersin pada waktu pagi , ketika cuaca sejuk dan terkena kipas angin. Memang memeritkan kerana saya terpaksa membawa saputangan atau kertas tisu setiap hari untuk mengelap lelehan hingus , mata gatal dan berair serta selalu sakit kepala , disamping nafas yang berbau, tidak menyenangkan. Keadaan tersebut berlanjutan semenjak tahun 1986 sehingga 1995).


Saya pernah berjumpa doktor pakar tekak, hidung dan telinga di sebuah hospital swasta di jalan pelabuhan Klang, beliau menyarankan supaya saya menjalani pembedahan tetapi saya tidak bersedia. Pada pertengahan tahun 1999 rakan saya, seorang guru memberitahu supaya saya mengambil sutikan diprospan di klinik swasta Sabak Bernam kerana beliau juga mengidap resdung dan selepas disuntik setiap 30 hingga 40 hari ianya dapat mengawal alahan resdung tersebut. Semenjak itu saya terus mengambil suntikan diprospan dari 18.11.1999 hingga 27.12.2005. Saya juga difahamkan oleh beberapa orang doktor tentang kesan sampingan akibat mengambil suntikan dicspousprin tersebut, Mereka menasihati saya supaya mencari ubat altenatif yang lain kerana kesan sampingan jangka panjang diprospan boleh mengakibatkan reput tulang, kerosakan pada buah pingang dan pancreas. Jika diambil secara berterusan selama bertahun-tahun boleh mendatangkan risiko mengidap darah tinggi dan kencing manis.

Saya pernah bertanya doktor apakah diprospan? Doktor menjelaskan diprospan ialah sejenis dadah steariods yang dihasilkan secara 'synthetic' bagi membantu menguatkan daya tahan penyakit di mana ia bertindak sebagai 'antibody'. Kenapa saya memerlukannya? Doktor memberitahu 'antibody' badan saya semakin lemah dan beliau menasihati supaya banyak memakan sayuran serta berpantang beberapa jenis makanan laut untuk mengawal gejala resdung. Dalam pada itu berbagai ubat dan makanan kesihatan telah saya cuba, namun resdung tetap tidak juga sembuh.

Lebih malang lagi ,setelah hampir 5 tahun mengamalkan suntikan, pada tahun 2003 saya disahkan mengidap darah tinggi ( sistolis 105 dan distolis 150) . Doktor mewajibkan saya memakan ubat atnolol 50gm setiap hari bagi mengawal tekanan darah tinggi. Bayangkan betapa kecewanya saya, sedangkan bapa dan ibu saya sudah berumur 70 tahun lebih, tidak mengidap darah tinggi atau kencing manis.

Sekitar awal tahun 2005 saya menghadapi satu lagi masalah keguguran rambut yang pastinya jika tidak di atasi, kepala saya akan jadi botak. Pusing keliling cari ubat, macam-macam petua dah cuba tetapi tidak berhasil. Akhirnya pada satu majlis kenduri kahwin di Sabak Bernam saya bertemu kawan lama yang suatu ketika dahulu berkepala botak (licin) tetapi kini sudah berambut walaupun masih jarang-jarang. Beliau mengesyorkan kepada saya menggunakan 'minyak kelapa' yang beliau gunakan dan hasilkan sendiri. Setelah 3 bulan mencuba, masalah rambut gugur jadi minima. Beliau telah mengajar saya cara membuatnya, alangkah terkejutnya saya rupa-rupanya minyak yang saya pakai itu ialah Minyak Kelapa Dara setelah saya bertanya dengan seorang Prof. Dr di satu ekspo bertempat di Kuala Lumpur walaupun ketika itu kualitinya agak kurang sedikit.

Bermula dari detik itu saya terus membuat kajian demi kajian dan berbagai percubaan untuk menghasilkan Minyak Kelapa Dara yang berkualiti tinggi kandungan lauric acid dan capric acidnya. Akhirnya saya berjaya menghasilkan minyak yang berkualiti lalu saya namakannya Minyak Kelapa Dara Bio-Asli.

Dari kajian dan pembacaan di internat terlalu ramai pakar-pakar kesihatan memperakui akan khasiat dan kehebatan bagi sesiapa yang meminum atau menggunakan Minyak Kelapa Dara. Ia akan membantu meningkatkan tahap metabolisma dan daya tahan penyakit. Manakala jika disapukan pada kulit tubuh boleh memembunuh berbagai jenis virus, bakteria, kulat dan protozoa. Malahan kulit akan menjadi lebih halus dan segar.

Bermula Oktober 2005 saya mengamalkan secara efektif meminum 2 sudu teh selepas sarapan pagi dan 2 sudu teh setelah makan pada waktu petang . Manakala untuk kegunaan luaran saya menyapukannya 2 kali sehari pada waktu pagi dan selepas sembahyang isyak pada waktu malam di seluruh kepala bermula dari dahi, pipi, hidung, telinga luar dan dalam serta rambut sehingga minyak mencecah kulit kepala.(jangan bimbang ia tidak berasa berlengas kerana molikul minyak Kelapa Dara sangat halus dan mudah menyerap ke dalam kulit. Anda akan berasa selesa dan segar seperti menggunakan air tapi awas jangan terkena mata, agak pedih sedikit tapi tidak bahaya malahan jika anda sakit mata boleh gunakannya sebagai ubat mata ia akan membunuh kuman, untuk sakit mata seeloknya guna sebelum tidur malam).

Setelah tekun mengamalkannya, hasilnya sangat menakjubkan. Saya hampir tidak percaya penyakit resdung yang saya tanggung selama hampir 20 tahun kini menunjukkan tanda-tanda untuk pulih. Saya tidak perlu lagi mengambil suntikan dicspousprin yang kebiasaannya perlu saya ambil sekitar 30 hari ke 40 hari (sekali suntikan). bagi mengelakkan saya bersin berulang-ulang, badan menjadi gatal, keluar biji-biji halus seperti nasi yang berbau masam disekitar hidung, dahi ,dagu, celah cuping telinga dan kulit kepala manakala tekak, dan di dalam hidung akan menjadi bengkak dan gatal serta berkahak berbau dan berwarna keperangan. Syukur kepada Allah s.w.t kerana menemukan saya penawar penyakit yang saya cari selama ini. Sesungguhnya Allah s.w.t Maha Besar dan Maha Berkuasa dan tiap-tiap sesuatu akan tunduk kepadaNya. Yakinlah setiap penyakit itu ada ubatnya hatta Aids melainkan kusta dan kematian.
Dengan iklas saya ingin berkongsi kegembiraan ini bersama anda semua. Alhamdulillah saya mendapati diri saya serasi dengan Minyak Kelapa Dara Bio-Asli ini. Anda....... saya tidak pasti,tetapi tidak rugi jika anda mencubanya, malahan ia tidak menggandungi sebarang bahan toksin atau kimia yang banyak digunakan dalam ubat-ubatan moden. Minyak Kelap Dara ini 100% organik, tiada campuran lain.


Bagi tekanan darah tinggi yang saya alami, saya masih meneliti dan merekodkan bacaan tekanannya. Saya menjangkakan akan dapat melihat dan mengetahui keputusannya sekitar selepas 6 bulan pengambilannya (meminumnya). Sesungguhnya segala fakta yang saya paparkan adalah benar berlaku pada diri saya .Jika anda ragu ,anda boleh menghubungi saya di talian 03-32138046 -Ishak 

                      KES : SAKIT KULIT -SERANGAN KULAT YANG KRONIK                       


Nama : Normala Bt Hassan 
Alamat : Sg.Tengar, Sabak Bernam, Sel. 
Penyakit : Sakit kulit yang teruk. 

Penyakit yang di alami oleh saya merupakan sakit kulit yang teruk pada tangan dan badan, di mana kulit saya menjadi merah, merekah dan bersisik, saya juga mengalami kegatalan yang melampau dan apabila di garu kulit menjadi luka dan berdarah, malahan kekeringan kulit tersebut juga menjadikan kulit saya seolah-olah berdebu. Keadaan itu mengakibatkan kulit kelihatan agak menjelekkan.Bagi sesiapa yang melihat pada kali pertama pasti menyangkakan saya mengalami kecacatan kulit yang azali. Saya terpaksa menjemur tilam dan menggantikan cadar hampir setiap hari kerana apabila bangun dari tidur, hama yang jatuh dari kulit saya bertaburan seperti ular yang bersalin kulit. Penyakit yang saya alami menyukarkan saya untuk melakukan kerja harian, malahan ianya turut menggangu hubungan intim saya dan suami.

Buat makluman anda, symptom ini bermula pada 01/05/07 di mana saya mengalami kegatalan pada kulit tangan dan badan, symptom ini menyebabkan saya tidak selesa akibat kegatalan yang memeritkan.

Di sebabkan itu saya mengambil keputusan untuk mendapatkan rawatan di klinik berhampiran, pada peringkat awal rawatan, pihak klinik hanya memberikan ubat untuk di minum dan disapu, akibat kegatalan yang tidak berkurangan, pihak klinik memberi injectsion pada rawatan yang seterusnya.

Akibat daripada penyakit yang semakin teruk, saya mendapatkan rawatan di klinik pakar sakit kulit swasta berhampiran, di sana saya juga diberi ubat untuk disapu,di minum dan injection. Namun ianya seolah-olah tidak memberikan sebarang kesan pada penyakit yang di hidapi. Saya meneruskan rawatan di hospital kerajaan, menurut doktor, saya mengalami alergik dari sejenis kulat, alergik itu mendatangkan kegatalan, kulit kering dan apabila di garu ianya membawa kepada luka kecil yang memeritkan, kekeringan yang teruk menyebabkan kulit bersisik dan berdebu. Pihak hospital juga hanya memberikan ubat dan injection sepanjang 3 sesi rawatan di sana.

Setelah berputus asa dengan rawatan moden saya mencuba petua-petua tradisional, kesannya tetap sama. Atas pandangan rakan-rakan saya pergi mendapatkan rawatan dari bomoh, hasil dari pertemuan dengan bomoh2 tersebut, mereka mengatakan punca yang sama iaitu terkena buatan orang, setelah di mandikan dengan pelbagai campuran air dan memperasap kemenyan pada setiap kali waktu senja, kulit saya tetap pada keadaan yang sama.

Pada suatu hari, pihak desaku telah memanggil saya untuk datang ke syarikat, setelah mendengar rentetan kisah penyakit yang saya alami, pihak syarikat bermurah hati untuk memberikan sebotol percuma minyak kelapa dara pure (VCOP) untuk di cuba oleh saya., pihak syarikat menyarankan kapada saya agar meminum minyak tersebut 3 kali sehari dengan sukatan 1 sudu teh, minyak tersebut juga perlu kerap disapu untuk memastikan kulit tidak kering.
Pada minggu pertama penggunaan VCOP tersebut, saya mengalami gatal-gatal & pembengkakan pada kulit, pembengkakan itu menyebabkan kulit menjadi tegang, merekah dansakit. Pada minggu ke dua, rasa gatal di kulit saya makin berkurangan dan tiada lagi kulit bersisik & berdebu. Pada minggu ketiga luka di kulit saya semakin pulih dan tiada lagi rasa gatal. Pada minggu ke empat kesan parut akibat luka semakin hilang. Keadaan ini mengembirakan saya sekeluarga kerana aktiviti harian saya boleh di lakukan seperti biasa.Sehingga kini, saya terus menggunakan produk tersebut di samping menjaga pemakanan dan gaya hidup seharian.

                                                                TIROID                                                                  
Nama : Anuar bin Salim
Alamat : Kg.Sg.Limau, Sg.Besar
No Tel : 0132410172
Penyakit : Tiroid 

Saya pernah menghidapi sakit tiroid dan baru saja selamat melakukan pembedahan, setelah di benarkan pulang saya mengalami kegatalan di leher tatkala berpeluh, saya juga sukar untuk menelan makanan kerana kegatalan turut menyerang anak tekak saya,

Pada mulanya saya menyangkakan itu adalah kesan positif pembedahan, apabila kegatalan tidak berkurangansaya mula tertanya-tanya adakah saya sendiri yang tidak mengikut saranan doktor.

Akibat kegatalan yang berterusan walaupun telah mengikut nasihat pakar, saya pergi ke desaku untuk mendapatkan produk Bio-asli iaitu Minyak Kelapa Dara + H.Sauda (VCOHS) yang dengarnya amat baik untuk kesihatan dalaman mahupun luaran Selepas minum VCOHS sebanyak 2 kali sehari dengan sukatan 1 sudu teh serta menyapu sedikit di kawasan yang bermasalah, kegatalan di leher saya semakin berkurang dan lama kelamaan ianya menjadi pulih, malahan saya menjadi lebih bertenaga.Kini, saya merupakan salah seorang pembeli bulanan yang setia.


                                      KES : DARAH TINGGI DAN SAKIT KEPALA                            
Nama : Melvyn Colin ivan Storer 
Alamat : 7 Apple grove Orchard Rood Hook Surrey 
1BE England UK 
Penyakit : Tekanan Darah Tinggi dan sakit kepala

Saya mengalami masalah tekanan darah tinggi dan sakit kepala . Apabila saya melancong ke Malaysia, seorang rakan baik saya telah menceritakan tentang kelebihan Minyak Kelapa Dara yang sangat hebat tanpa sebarang campuran bahan kimia, dadah mahupun bahan pengawet. Apabila saya melayari website antara bangsa ,memang benar Minyak Kelapa Dara ini telah lama diamalkan oleh masyarakat Eropah dan Amerika malahan telah dicampurkan dengan bahan tertentu supaya ianya lebih sedap dan senang digunakan . Oleh itu saya memilih yang "original" produk minyak kelapa dara keluaran Bio-Asli. Saya datang terus ke ibu pejabat syarikat untuk mendapatkan keterangan produk dari En. Ishak . Kali pertama meminumnya saya rasa agak pening kepala, lama kelamaan rasa seperti biasa sahaja. Secara pribadi apa yang saya ingin katakan ialah " Minyak Kelapa Dara Bio-Asli adalah tulen dan ianya sangat baik untuk kesihatan kita. 

                                      KES : BADAN LEMAH JADI CERGAS                                           

NAMA : TUKIRAN BIN RAHANI
ALAMAT : SIMPANG EMPAT B.N.O,
45200 SABAK BERNAM,SELANGOR D.E.
PRODUK : MINYAK KELAPA DARA + HABBATUS SAUDA’

Saya adalah seorang krew produksi perfileman tempatan, dan penglibatan saya dalam industri tersebut kini telah mencapai belasan tahun. Memandangkan tugas sebagai salah seorang krew, dan jadual penggambaran yang agak padat saya selalu keletihan, kekurangan tenaga dan sering kehilangan tumpuan.

Tiga tahun kebelakangan ini saya selalu mengalami sakit badan. Diwaktu bangun tidur, bahagian kaki, terutamanya tumit terasa amat perit dan menyakitkan. Saya terpaksa mengambil masa dua tiga minit untuk menstabilkan dan meredakan sakit, sebelum boleh bergerak. Manakala selepas habis waktu kerja atau sebarang aktiviti riadhah seperti bermain bola, seluruh badan saya terasa sengal-sengal dan sakit dibahagian sendi-sendi.

Mengambil beberapa produk jenama lain sebelum mencuba menggunakan produk minyak kelapa dara Bio-Asli. Menakjubkan……selepas mencuba minyak kelapa dara Bio-Asli, saya dapat rasakan bahawa semua gejala sakit yang saya alami semakin berkurangan. Badan terasa ringan dan pergerakan rasa lebih selesa. Paling menggembirakan ada tanda-tanda berat badan saya semakin berkurang. Kini, saya sebagaimana juga pengguna lain sebelum ini yakin bahawa minyak kelapa dara Bio-Asli sesuai dan serasi dengan saya. InsyaAllah saya tidak akan berubah arah kepada produk lain.

Saya juga bersungguh-sungguh menaja downline sebanyak mungkin (Keahlian free) dan kini dalam masa yang singkat bilangan downline mencecah ratusan orang dan pendapatan saya dari program ini berbaloi, yang paling penting modal permulaan sekali sahaja cuma RM30.00 dari belian barang Bio-Asli.

Saya dan ribuan pengguna lain telah mencuba dan mendapat khasiat serta manafaat, anda pula bagaimana……..? 

                                    KES : SAKIT-SAKIT BADAN DAN BUASIR                                

PROJEK KHAS : MENGUJI KHASIAT & KEUPAYAAN PENYEMBUHAN
PRODUK Bio-Asli Desaku.

PRODUK UJIAN : MINYAK KELAPA DARA + HABBATUS SAUDA’
(VCO+HABBATUS SAUDA’) PENERIMA RAWATAN : EN. MASHOAD BIN MOHAMED (013-6601383) 

ALAMAT : JALAN HJ. SHUKUR, NO. 4, PPRT SG.TENGAR
UTARA, 45100 SG AIR TAWAR,
SABAK BERNAM, SELANGOR D.E.
MASALAH DIHADAPI : SAKIT-SAKIT BADAN DAN SENDI 

Bekerja di kebun kelapa dengan berbagai tugas sejak dari usia remaja. Semenjak enam tahun terakhir ini, bersama dengan isteri, beliau membuka industri kecil (membuat biskut) untuk musim-musim perayaan, disamping masih lagi melakukan kerja-kerja dikebun kelapa. Dengannya beliau menyara anak-anak seramai 2 orang dan seorang isteri. 

Sekitar pertengahan tahun 2006, beliau mengalami sedikit masalah kesihatan, cepat letih dan kurang bermaya untuk bekerja di kebun. Di waktu tertentu beliau terpaksa tidak pergi ke kebun kerana tidak bertenaga dan hilang semangat. Dengan umur beliau yang kian meningkat, beliau pada mulanya beranggapan bahawa masalah tersebut adalah gejala peningkatan usia tua. Banyak jenis ubat yang telah dicuba. Akhirnya mencuba Minyak kelapa dara + habbatus sauda’ Bio-Asli, DesaKu.

Sesuatu yang agak memeranjatkan, pada minggu pertama mengkonsumsi minyak kelapa dara + habbatus sauda’, beliau mengalami pendarahan semasa membuang air besar. Bagaimanapun beliau masih meneruskan mengkonsumsi minyak berkenaan, botol pertama. Dalam minggu kedua, pendarahan tidak berlaku lagi. Apa yang menggembirakan beliau, tenaga dan semangat beliau kembali datang, dan beliau mampu bekerja kuat dikebun dan dengan waktu yang panjang. 

Sekarang masih mengkonsumsi minyak kelapa dara + habbatus sauda’. Beliau dan juga kami di Desaku berharap agar kesihatan beliau berterusan dengan asbab khasiat minyak kelapa dara + habbatus sauda’, khazanah dari alam ciptaan Tuhan. Jika anda ingin keterangan lanjut bolehlah hubungi saya 013-6601383.

                                                      PENYAKIT : BUASIR                                                 


Nama : minta dirahsiakan
Alamat : Jln Kebun Klang Sel

Saya telah menghidapi penyakit ini sejak 5 tahun yang lalu, mengikut pakar kesihatan, membuang air besar setiap hari terutamanya di waktu pagi memang di galakkan untuk memastikan kesihatan tubuh kita, ini kerana toksid dalam badan dapat di keluarkan ketika proses perkumuhan berlaku. Namun bagi saya ianya seumpama mimpi ngeri kerana saya terpaksa mengalami kesakitan ketika membuang air besar..

Saya pernah mendengar petua bagi memudahkan kita membuang air besar ialah dengan meminum minyak, untuk meminum minyak yang sedia ada saya terpaksa berfikir 2 kali kerana bimbang dengan kadar kolestrol yang terdapat dalam minyak masak, akhirnya setelah membaca parincian mengenai kandungan minyak kelapa dara keluaran Bio-Asli, saya mengambil keputusan untuk mencuba produk tersebut. Syukur kehadrat illahi kerani panyakit saya sudah pulih. Saya tetap meneruskan amalan meminum Minyak Kelapa Dara + H.Sauda (VCOHS) sehingga kini, kerana selain dari memulihkan penyakit buasir, sistem imunasi tubuh saya juga menjadi bertambah baik.

Setelah mengalami hasil yang memuaskan saya turut mengesyorkan kepada seorang m.cik dimana menantunya juga menghadapi masalah yang sama, selepas beberapa minggu, m.cik tersebut telah menghubungi saya untuk mengucapkan terima kasih.

                   KES : KURANG SELERA MAKAN DAN BADAN RASA LEMAH                


Nama : Utz Samsudin B Hj. Sakawi @Hj. Abd Hamid
Alamat : No 55 Batu 61 Sg. Lias 45300 Sg. Besar Selangor
Umur :65 Tahun 

Ustaz Samsudin dilahirkan pada tahun 1942 di Sg Besar. Dalam usia mencecah 60-an beliau mengalami masalah sakit dada @ kesukaran untuk bernafas. Beliau juga sering pengsan & pitam. Akibat daripada kejadian pitam & kesukaran bernafas yang berulang kali itu, beliau mengambil keputusan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan di Institut Jantung Negara (IJN). Keputusan pemeriksaan mengesahkan, bahawa beliau sebenarnya menghidap penyakit lemah jantung iaitu kegagalan jantung berfungsi dengan baik kerana urat di sistem jantung bermasalah. Empat urat utama iaitu Superior vena cava, Inferior vena cava, pulmonary atery & pulmonary vein telah tepu. Buat makluman anda setiap urat ini bersambung denganINJAP SABIT, INJAP TRIKUSPID & INJAP BIKUSPID. Kegagalan urat untuk berfungsi akan menyukarkan pengaliran darah beroksigen & tidak beroksigen diantara jantung dan seluruh bahagian tubuh badan yang lain. Seperti yang anda sedia maklum pengaliran darah yang bersistematik adalah perlu untuk memastikan sistem badan yang lain mampu berfungsi dengan baik.

Lantaran itu, pada tarikh 22.12.05, beliau telah menjalani pembedahan dengan mengambil urat kaki kanan bagi menggantikan 4 urat utama jantung beliau. Pembedahan tersebut AlhamdulilLah telah berjaya, manakala masalah sesak nafas dan sakit dada dapat juga diatasi. Walau bagaimanapun keseluruhan anggota badan masih agak lemah dan pucat. Berat badan beliau sehingga bulan Oktober 2006 hanya sekitar 46 kg. AlhamdulliLah setelah meminum Minyak Kelapa Dara + Habbbatus Sauda (VCOHS), 1 sudu setiap pagi dan 1 sudu setiap petang selam 2 bulan, selera makan meningkat dan badan terasa lebih segar serta lebih bertenaga. Kini pada Februari 2007 berat badan Utz. Samsudin telah meningkat ke 51 kg. 

                                       KES : JERAGAT DAN KEDAN CAMPAK                               


Nama : Sawiah
Alamat :Pekan Parit Baru sabak Bernam Selangor
Penyakit : Jeragat & kesan campak

Makcik Sawiah pada mulanya ingin membeli produk kecantikan wajah (untuk menghilangkan jeragat) di salah satu butik kecantikan terkenal. Sementara menunggu giliran beliau bersembang dengan sorang wanita, wanita itu bersembang mengenai parut kesan demam campaknya pulih dengan menggunkan minyak kelapa dara keluaran bio-asli, wanita itu mebuktikan kata-kata beliau dengan menunjukkan kesan parut yang semakin pudar, mendengar hal iaitu mak cik sawiah mencari kesempatan untuk ke syarikat desaku bagi mendapatkan produk tersebut, setelah menggunakan produk tersebut ternyata kata-kata wanita itu benar belaka, masalah jeragat semakin berkurang dan semakin hilang dengan penggunaan minyak kelapa dara Bio-Asli.

KES : PSICROSIS (GENETIK) - KULIT MENJADI BERTOMPOK SEPERTI KURAP DAN   GATAL 


Nama : minta dirahsiakan
Alamat : Sg Besar, Selangor

Pengguna merupakan salah seorang pendidik di daerah sabak bernam, beliau telah sekian lama (dari kecil) mengidap sejenis sakit kulit dari genetik yang bermasalah ( lebih 20 tahaun). Beliau telah menemui ramai doktor pakar kulit untuk mungubati penyakit beliau.

Sewaktu menerima rawatan di Hospital Besar KL bahagian sakit kulit, pakar mengesahkan beliau mengalami sakit genetik, penyakit berpunca genetik memang diketahui umum agak sukar untuk di sembuhkan. Selepas itu beliau membuat rawatan susulan di hospital kerajaan GH KL, beliau telah dihantar untuk rawatan alternative, di sana beliau telah bertemu dengan Dr.Kadir B. Hussin, Dr.kadir menjelaskan symptom yang berlaku pada penghidap penyakit psicrosis ialah kulit berkerak, menebal, kering dan mengelupas,

Ketika mendapat rawatan dari Dr.kadir beliau telah memberikan 1 botol minyak dan menyarankan agar ianya diminum 2 kali sehari dan disapu pada bahagian yang bermasalah. Pada peringkat awal penggunaan kulit yang berkerak bertukar menjadi merah, lama-kelamaan ianya menjadi semakin kecil dan akhirnya dengan penggunaan yang rutin, kurap beliau semakin pulih. Setelah perubahan yang menakjubkan ini beliau bertanyakan apakah minyak ajaib yang telah di berikan tersebut, rupa-rupanya minyak tersebut hanyalah minyak kelapa dara. 


                           KES : KURANG BERTENAGA (Tarikh : 5/03/2007)                                 

PERAKUAN KHAS : KHASIAT & KEUPAYAAN PENYEMBUHAN
PRODUK Bio-Asli Desaku.
PRODUK : MINYAK KELAPA DARA + HABBATUS SAUDA’
(VCO+HABBATUS SAUDA’)

NAMA : EN. AHMAD BIN UTEH
ALAMAT : NO. 6, KEDAI GUNTING RAMBUT MELATI,
DEPAN BEREK POLIS, JALAN BESAR,
45300 SG. BESAR,
(Tel: 016 - 966 7778) 


PERAKUAN : Pada mulanya saya menyertai Desaku Bio-Asli hanya suka-suka, kerana keahliannya percuma, mendapat laman web (juga percuma), disamping kemudahan dalam berurusan melalui sms dan internet. Bagaimanapun saya cuba menggunakan produk kelapa dara + habbatus sauda’, mengikut peraturan yang disebutkan. Selepas habis 1 botol, banyak masalah yang saya hadapi selama ini, terasa beransur-ansur pulih. Kalau dahulu saya hanya mampu membaca Al-Quran secara berlagu sekitar 10 minit, tapi kini saya mampu membaca lebih lama, sehingga mencapai sekitar 30 minit tanpa henti. Suara terasa bersih, pernafasan lancar dan sangat melegakan. Sementara pembuangan najis juga selesa serta lancar dan bahagian kulit yang saya sapukan dengannya juga menunjukkan perubahan, semakin halus dan gebu.

Sebagaimana lelaki lain, saya juga tidak terkecuali dari mencuba minyak power 31…….“ huuuuh ”.……itulah gambaran kehebatannya. Sukar untuk menterjemahnya dengan kata-kata. Namun secara mudahnya saya ingin nyatakan pelayaran lebih jauh, sementara nakhoda bersama kelasinya sampai ke destinasi dengan ukiran senyum penuh makna gambaran satu kemuncak kepuasan yang tidak terhingga.

Alhamdulillah…..secara jujur, saya bersyukur, dapat bertemu produk yang sesuai untuk kesihatan dan untuk keharmonian rumahtangga. Kini saya menjadi stokis Desaku Bio-Asli, bagitujuan menjana pendapatan, dan yang terpenting, sebagai memenuhi tuntutan FARDHUN KIFAYAH masyarakat Islam setempat.

Kepada sesiapa yang ingin maklumat dan ingin menjadi ahli Desaku Bio-Asli boleh juga berhubung dengan saya.


                               PENYAKIT: BATUK DAN SUKAR BERNAFAS                                   


Nama :Hj. Sidang
Alamat : Kg. Sg Tengar Sabak Bernam Sel

Pada asalnya ayah saya merupakan seorang yang sihat walaupun umurnya sudah agak berusia, namun selepas jatuh dari katil, kesihatan ayah saya agak terjejas, beliau sering batuk dan mengalami kesukaran untuk bernafas, menurut ayah saya ketika jatuh sikunya telah terhentak pada rusuknya, beliau juga merasa sakit di kawasan yang terhentak itu setiap kali batuk. Selepas mendengar cerita ayah, saya dan isteri membawa ayah untuk membuat pemeriksaan lanjut di hospital, alhamdulillah tiada keretakan atau kecederaan di bahagian tersebut,

Selepas sesi rawatan di hospital keadaan ayah saya tetap tidak berubah, teringat cerita tentang kehebatan Minyak Kelapa Dara Bio-Asli dari seorang teman, saya terus menelefon pihak syarikat dan bertanyakan produk yang sesuai, mereka mencadangkan saya menggunakan Minyak Kelapa Dara + H.Sauda (VCOHS), pada peringkat awal pengguanaan ayah saya tetap batuk, bezanya cuma batuknya tidak seperit dulu dan sakit di rusuk yang terhentak juga turut berkurangan, kesan dari penggunaaan yang rutin kesakitan ayah saya pulih hampir sepenuhnya malahan ayah saya lebih ceria dan bertenaga dari sebelumnya.                                                   KES : KUDIS YANG TERUK                                            
Nama : Muhammad
Alamat : Bt 1, Jln Feri, Sabak Bernam

Anak saya berumur 8 tahun. Kegemarannya memancing ikan dan mencari 'spider' untuk peliharaan. Keadaan ini mendedahkannya kepada risiko gatal dan sakit kulit. Januari 2006 ia mengalami kudis yang agak teruk pada betis dan peha. Seperti yang dimaklumi oleh semua orang ubat yang biasa terdapat di pasaran hanyalah ubat sapu dan krim...... tak tau berapa puluh jenis yang telah saya gunakan untuk anak saya. Akhirnya seorang kawan mencadangkan saya untuk mencuba minyak kelapa dara (Pure) sebagai ubat sapu. Kini (19hb Jan 2006) kudis anak saya telah sembuh, dan saya tidak perlu berbelanja lebih untuk ubat-ubatan lain, dan penggunaannya (minyak kelapa dara) pun sangat menjimatkan. 

                                   KES : BINTIK-BINTIK MERAH DAN GATAL                           
Nama : Hafizah
Alamat : Sepintas, Sabak Bernam

Sepintas, tempat tinggal saya adalah sebuah kampung yang kebanyakan tanah persekitarannya adalah terdiri dari kebun kelapa atau kelapa sawit. Keadaan redup dalam kebun tersebut menjadi habitat kegemaran nyamuk. Gigitan nyamuk adalah satu perkara yang mustahil untuk dielakkan, samada siang atau malam. Kadang-kadang gigitan nyamuk tersebut meninggalkan kesan bintik-bintik merah dan menjadikan kulit sentiasa gatal. Keadaan tergaru-garu membuat saya kadang-kadang merasa malu. Mujur terlintas difikiran saya untuk mencuba Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) yang ada dalam simpanan ayah, sebagai ubat sapu. Kini saya lega, kegatalan serta kesan gigitan nyamuk tidak lagi menjadi masalah saya. Lebih menarik lagi kulit saya kelihatan halus dan segar semula.

                                     KES : RUAM KULIT YANG TERUK                                             
Nama : Adam
Alamat : Taman Seri Nakhoda Omar, B.N.O, Sabak Bernam

Anak saya berumur 9 bulan mengalami ruam pada kulit yang teruk. Seluruh anggotanya dipenuhi ruam dan ia sentiasa dalam kegatalan. Keadaannya bertambah parah bila ia berpeluh. Waktu malam ia sentiasa merengek atau menangis yang mengakibatkan saya suami isteri tidak dapat tidur, dan terpaksa bergilir berjaga untuk melayaninya. Keadaan berlanjutan beberapa minggu dan segala ubat sapu dan krim yang saya beli samada dari farmasi dan klinik tidak mendatangkan apa-apa kesan. Akhirnya seorang jiran yang prihatin dan tersedar akan tangisan anak saya yang berterusan waktu malam mengesyorkan saya untuk menggunakan Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) sebagai ubat sapu. Alhamdululillah syukur selepas dua hari ruam kulit anak saya hilang samasekali.

                                                 KES : RAMBUT GUGUR                                              
Nama : minta dirahsiakan
Alamat : Sg. Besar, Selangor

Saya seorang peniaga. Banyak sudah wang saya laburkan untuk perniagaan saya. Masalah datang bertimpa-timpa, seakan tiada kesudahannya. Namun bayang-bayang untung dan kejayaan masih tidak kelihatan. Disamping perniagaan banyak perkara lain yang terpaksa saya fikirkan, termasuk keluarga dan anak-anak yang bertebaran tinggal di asrama (termasuk pembelajarannya, perbelanjaannya, serta keselamatannya). Kadang-kadang tidur tidak nyenyak dan selalu terganggu oleh mimpi-mimpi yang menekan perasaan. Pada peringkat awal kesan ketara yang saya alami ialah rambut secara keseluruhannya menjadi halus seperti rambut bayi diikuti keguguran rambut yang teruk. Cuma dengan sekadar usapan pada kepala sudah cukup untuk rambut saya gugur. Akhirnya saya dapati bahagian atas kepala saya sudah mula kelihatan kulit, dengan rambut yang sudah terlalu jarang. Risau dengan keadaan tersebut saya berikhtiar mencari penawar. Mujur saya terjumpa Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure dan + Honey) Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) saya sapukan di kepala setiap malam sebelum tidur dan minyak kelapa dara + madu saya minum satu sudu setiap hari. Kini masalah rambut gugursaya telah selesai dan secara kseluruhannya rambut saya sudah segar kembali sepertimana ketika saya remaja dahulu - bilah rambut kerasi serta hitam bersinar kembali. 

                                                     KES : SAKIT JANTUNG                                               


TESTIMONI & KES DALAM PENGENDALIAN PROF. JON J. KABARA
Prof. Jon J. Kabara head of Biochemistry and Pharmacologi of Michigan State University.

Berikut adalah kenyataan Prof. Jon J Kabara terhadap pesakit jantungnya.
“ Maria, seorang penghidap sakit jantung, diberitahu oleh doktor pakarnya, (ahli kardiologi) bahawa dia hanya mempunyai masa sekitar lima tahun untuk hidup. Diantara salah satu gejala umum sakit jantungnya adalah cardiac arrhythmia, dimana degupan jantungnya berlaku tidak teratur. Arrhytmianya begitu parah sehingga doktor mendesak agar dia memasang pacemakeryang diimplan atau di tanam di dalam dadanya. Dia menolak kerana masih ingin mencuba beberapa kaedah yang lebih alami, tetapi gejalanya tetap sama bahkan semakin buruk. Saya memberitahunya tentang minyak kelapa dara dan dia mulai mengkonsumsinya seperti suplemen lain. Diminum 4 sudu makan setiap hari. Hasil pada hari pertamanya dia melapurkan bahawa arrhytmianya menurun sebanyak 50%. Dia memberitahu dan mengakui bahawa keadaan ini merupakan degup jantung yang paling rendah dan perlahan yang pernah dia rasakan sejak sekian lama. Dia memperakui bahawa dia tidak pernah menemui sebarang ubat sedemikian baiknya. Sehingga kini dia terus mengkonsumsi minyak kelapa dara dan jantungnya berfungsi dengan secara lebih normal ”.

                                               KES : SAKIT KULIT (RUAM)                                              


Nama : minta dirahsiakan
Alamat : Seksyen 3, Shah Alam

Saya seorang jurutera lulusan sebuah universiti Jepun. Isteri saya juga seorang warga negara Jepun yang sangat peka tentang pemakanan dan ubat-ubatan dalam keluarga. Sedapat mungkin segalanya mestilah benar-benar dari hasilan organik. Terbaru anak kecil saya mengalami ruam pada kulit. Isteri saya enggan memberikan ubat sapu yang saya perolehi dari klinik berhampiran. Saya bimbang, kalau penyakit kulitnya bertambah parah. Mujur saya menemui Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) yang sesuai dengan cita rasa dan kehendak isteri saya. Hasilnya tidak mengecewakan.

                                                   KES: KURAP YANG TERUK                                         


Nama : minta dirahsiakan

Saya merupakan salah seorang stokis Bio-Asli dan mempunyai seorang anak buah yang mengalami sakit kurap di leher, telinga dan kepala. Saya berasa segan kerana saya mempromosikan produk Bio-Asli kepada orang ramai sedangkan anak buah saya sendiri menghidap sakit kurap yang teruk.

Suatu hari, saya pergi untuk berjumpa dengannya, lalu saya berikan Minyak Kelapa Dara Bio-Asli (Pure) kepadanya untuk disapukan di tempat-tempat kurap yang dideritainya.

2 hari kemudian, dia datang berjumpa dengan saya dan menunjukkan leher, telinga dan kepalanya yang sebelum ini terdapat kurap yang teruk, kelihatan licin. Saya berasa amat terkejut melihat keadaannya dan dalam masa yang sama, saya berasa gembira dan bersyukur melihat keadaannya yang semakin pulih. Namun, saya agak terkilan kerana tidak sempat mengambil gambar keadaan kulitnya sebelum menggunakan MKD Bio-Asli untuk dikongsikan bersama orang ramai. 

                                                              KES : MIGRAIN                                                    
Nama : Syed

Seorang pelanggan yang bernama Syed telah lama menderita sakit migrain iaitu sejak 5 tahun yang lalu. Sakit migrain yang dialaminya sangat mengganggu tugas dan aktiviti sehariannya.

Apabila Syed mendapat tahu tentang produk MKD Bio-Asli, beliau mengambil keputusan untuk mencuba produk MKD Bio-Asli dari stokis yang berdekatan iaitu Haji Mastor dari Kapar, Perak dan telah mendapatkan produk tersebut setiap bulan. Ketika ditanya mengapa Syed membeli produk tersebut setiap bulan, beliau menerangkan bahawa keadaan penyakit yang dialaminya sangat teruk dan ini adalah sebagai satu ikhtiar beliau untuk sembuh. Beliau telah mengambil MKD + Habbatus Sauda' 1 sudu pagi dan 1 sudu malam tetapi keadaan penyakitnya tidak menunjukkan sebarang perubahan positif. Justeru itu, beliau telah menambah dos dengan meminum 4 sudu MKD + HS pada waktu pagi dan 4 sudu pada waktu malam.

Beliau berasa agak terkejut apabila sakit migrainnya langsung hilang, seperti suatu keajaiban telah berlaku. Beliau berasa sangat bersyukur ke hadrat Illahi kerana sudah pulih daripada penderitaan itu. Kini, beliau tetap mengamalkan pengambilan MKD + HS sebagai makanan tambahan. 


                                                        KES : ALLERGIC                                                          


Nama : Misnah Sariman
Alamat : Batu Caves, Selangor.

Rakan satu pejabat saya mengidap allergic terhadap makanan laut. Setiap kali makan makanan laut, muka beliau akan membengkak sehingga rasa ingin pitam. Justeru itu, saya telah memperkenalkan produk Desaku Bio-Asli iaitu Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda dan menyarankan agar beliau minum produk tersebut mengikut sukatan yang telah ditetapkan. Selepas seminggu menggunakan produk tersebut, muka beliau membengkak kesan tindak balas yang berlaku. Selepas 2 minggu, bengkak di muka beliau mulai berkurangan sedikit demi sedikit sehingga pulih sepenuhnya. Setelah berjaya menghabiskan sebotol produk tersebut, kawan saya cuba menguji keberkesanan produk. Beliau telah makan makanan laut iaitu kerang untuk melihat kesannya. Hasilnya, beliau mendapati bengkak yang selalunya terjadi di bahagian muka hanya terdapat di sekitar mata sahaja. Satu perkembangan yang positif. Justeru itu, beliau meneruskan amalan minum Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda. Alhamdulillah, kini beliau sudah boleh makan makanan laut dan tidak mengalami allergic seperti yang dialami sebelum ini.

                                                        KES : BERSUNAT                                                     


Nama : Fahmi MustaphaAlamat : B.N.O., Sabak Bernam

Saya berusia 7 tahun. Baru-baru ini (ahad, 9/12/2007), saya telah bersunat. Bagi merawat keadaan saya, kakak saya telah mencadangkan agar saya menyapu Minyak Kelapa Dara Asli pada kemaluan saya. 2 hari pertama, saya hanya mampu baring dan masih lemah. Pada hari ketiga, saya sudah boleh bergerak pantas. Seterusnya, 5 hari kemudian iaitu pada hari Jumaat saya sudah boleh memakai seluar dan dapat menaiki basikal pada hari Sabtu (genap seminggu bersunat).

                     KES : PENYAKIT DALAMAN (SERING LEMAH DAN LETIH)                


Nama : Nuri HassanAlamat : Parit Baru, Sabak Bernam


Saya mengidap penyakit dalaman iaitu badan lemah, sering letih, kerap mengeluarkan kahak dan mengalami keguguran rambut. Saya disarankan mencuba produk Minyak Kelapa Dara Bio-Asli iaitu Minyak Kelapa Dara + Habbtus Sauda. Sejak menggunakan produk ini, kesihatan saya bertambah baik. Badan saya lebih bertenaga dan saya juga tidak lagi mengalami keletihan seperti sebelumnya. Alhamdulillah, saya bersyukur dengan keadaan ini. Kini, saya terus menggunakan produk ini setelah mengalami sendiri keberkesanannya.

                                KES : DARAH TINGGI DAN KENCING MANIS                            
Nama : Pak Haji
Alamat : Simpang Lima, Sungai Besar, Selangor

Saya merupakan pengidap darah tinggi dan kencing manis yang agak kronik. Saya telah disarankan agar mencuba kapsul Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda keluaran Desaku Bio-Asli. Seminggu selepas menggunakan produk ini, kesan yang saya alami adalah badan saya mengalami kegatalan. Walaubagaimanapun, selepas itu kegatalan yang saya alami mula berkurangan. Penyakit kronik iaitu kencing manis dan darah tinggi yang saya alami juga semakin berkurangan. 

                                                 KES : KENCING MANIS                                                 
Nama : En. Muhammad
Alamat : Sg. Tengar Utara, Sabak Bernam

Saya mengidap kencing manis yang agak teruk sehingga suntikan insulin juga tidak mampu mengurangkan penyakit saya. Lebih daripada itu, saya terpaksa menggunakan pampers kerana saya tidak sedar dan tidak terasa setiap kali ingin membuang air. Justeru itu, anak saya menyarankan agar saya mencuba produk Minyak Kelapa Dara Bio-Asli. Saya telah mengamalkan menelan kapsul Minyak Kelapa + Habbatus Sauda dengan sukatan 3 kali sehari. Alhamdulillah, setelah menggunakan produk ini, keadaan saya bertambah baik. Saya juga dapat menguruskan diri sendiri tanpa perlu memakai pampers lagi.

                                                       KES : PENYAKIT LUTUT                                                


Nama : Pensyarah Politeknik Sultan Idris (minta nama dirahsiakan)
Alamat : Sg. Lang, Sabak Bernam

Saya merupakan seorang pensyarah di Politeknik Sg. Lang, Sabak Bernam. Saya telah balik ke kampung di Batu Pahat, Johor pada bulan puasa yang lepas dan telah berjumpa dengan seorang pakcik saya. Pakcik saya ini mengidap penyakit lutut. Biasanya apabila melakukan solat tarawikh, beliau akan melakukan solat sehingga rakaat ke-4 dan kemudian terus duduk kerana penyakit yang dialaminya. Tetapi pada kali ini, saya agak terkejut apabila melihat beliau dapat meneruskan solat tarawikh sehingga 20 rakaat seterusnya menyambung solat witir 3 rakaat. Saya bertanya beliau tentang keadaan tersebut dan beliau menjelaskan bahawa beliau telah menggunakan produk dari Desaku Bio-Asli di Sabak Bernam iaitu Minyak Kelapa Dara + Habbatus Sauda. Saya terkejut apabila mendengarnya kerana lokasi syarikat yang berhampiran dengan tempat tinggal saya. Selepas Raya, saya pergi ke syarikat Desaku Bio-Asli bagi mendapatkan produk tersebut.


               KES : MASALAH BUAH PINGGANG DAN KENCING TAK LAWAS                
Nama : En.Aziz
Alamat : Bukit Canggang, Selangor

Saya merupakan seorang pemandu dan ianya membuatkan saya sering balik lewat malam. Kerja yang berat dan kurang tidur menjadikan badan saya sering letih dan lesu, saya juga sukar untuk bangun pagi, Jari saya juga menjadi pecah-pecah akibat mengangkat barang yang berat, selain itu tumit saya turut pecah malahan buku lali saya menjadi kematu. Yang lebih merisaukan saya ialah saya menghidapi penyakit kencing tidak lawas.

Keletihan yang saya alami menjadikan tangungjawab saya sebagai suami menjadi sedikit terabai, hubungan saya dan anak-anak juga agak renggang. Lama-kelamaan saya sedar bahawa saya mesti menjaga kesihatan saya untuk memastikan keluarga saya sentiasa bahagia.

Dengan mendengar perbualan dari rakan-rakan mengenai khasiat minyak kelapa dara Bio-Asli saya terus membeli Minyak Kelapa Dara + H.Sauda keluaran syarikat ini. Selepas meminum minyak tersebut saya mendapati saya tidak lagi mengalami kencing tidak lawas, badan semakin sihat dan bertenaga, tidak lagi mengantuk ketika memandu, tidur lebih lena & kemampuan seksual saya juga semakin meningkat. Selain dari minum saya turut menyapu minyak kelapa dara + h.sauda (VCOHS) di kulit saya yang bermasalah, Alhamdulillah jaringan kulit saya semakin pulih dan tiada lagi bahagian yang pecah-pecah. 

Mak Teh, Kuantan- Asma 

Dulu Mak Teh lelah. Mak Teh risau kalau musim hujan, atau pun jika cuaca terlalu panas. Kalau udara berdebu lagi susah. Kalau kena serangan…..parah. Kena pergi hospital, untuk bantuan pernafasan.

Sejak Mak Teh ambil Minyak Dara Habbatus Sauda’, kalau hujan, cuaca panas, atau keliling berdebu pun dah tak pe… harap-harap dah OK… lah lepas ni RUANGAN UNTUK DIBACA OLEH SUAMI ISTERI SAHAJA- SILA HORMATI HAK ANDA


Rahsia kebahagiaan rumahtangga dengan produk Bio-Asli.

1. Minum Minyak kelapa dara (VCOP) + VCOHS.

Diantara syarat untuk kebahagiaan rumahtangga (keintiman perhubungan)
anda memiliki tubuh badan yang sihat. 

Dengan minyak kelapa dara (VCOP) + VCOHS organ dalaman seperti jantung, buah pinggang, hati, saluran darah, prostat dan lainnya akan berfungsi dengan efisein, memberikan output maksima. 

Hasilnya perjalanan darah akan lancar, hormon untuk keperluan keintiman terhasil dengan banyak. Libido (keinginan dan daya) anda meningkat secara alami. Daya tahan tubuh meningkat. Anda suami, gagah sebagai nakhoda, sementara anda sebagai isteri, hebat menempuh gelombang.

2. Sapukan VCOP pada alat kelamin anda selepas mandi setiap hari.
VCOP berfungsi sebagai pemangkin regenerasi kulit. Kadar pertumbuhan 
sel baru lebih cepat. Kulit memberikan keanjalan maksima, pembuluh darah di lapisan atas kulit segar dan elastik, memberikan kelancaran pengaliran darah, sementara otot di lapisan bawah kulit punya daya kekuatan untuk mengembang dan menguncup. Anda sedia maklum kesan demikian untuk saat bahagia anda. Selain itu VCOP mampu membunuh sebarang jangkitan seperti kulat , virus dan bacteria selain mampu memberi penyelesaian kepada kaum hawa yang sudah lanjut usia.

3. Suami – sapukan VCO31 setitik @ dua titik, 3 jam sebelum bersama.

Jika anda bimbang menghadapi kesulitan mengemudi bahtera, takut karam dalam lautan samudera luas, sebelum sampai kepengkalan, VCOP31 mudah-mudahan membantu memanjangkan masa pelayaran dan pastinya tiang layar bahtera anda gagah berdiri tidak mudah patah terkulai ketika menempuh gelombang sekuat tsunami. Anda dan pasangan akan tersenyum, kerana berjaya menempuh sekurang kurangnya 3 tahap lapisan lautan dalam yang luas yang sememangnya jarang anda dan pasangan anda sampai . Bayangkan betapa hebat dan sesaknya nafas anda yang sekian lamanya menyelam ke dasar lautan tanpa oksigen tiba-tiba anda tercungap-cungap meluru kepermukaan air dan dapat menghirup udara segar bagi mengerakan denyutan jantung anda yang terhenti seketika. Yang pasti setelah itu jantung anda secara mendadak berdenyut dengan kadar yang amat laju serta akan menyedut sebanyak mungkin oksigen sehingga seluruh otot-otot yang tadinya terdesak berpadu kembali meregang dan dengan tiba-tiba anda dikejutkan oleh bunyi jam loceng bahawa hari sudah siang. (Pastikan anda mengikut aturan sebagaimana keterangan)

4. Urut pasangan anda dengan lembut menggunakan VCOP.


Kesan segera urutan bagi kedua-dua pasangan ialah segera mendapat rentak irama untuk ‘that occasion’ sementara penggunaan VCOP memberikan kesegaran dan kelegaan. Sementalah ia menepati tuntutan dan saranan Junjungan Mulia s.a.w untuk umat melakukan istimta’ (intro) yang betul dan secukupnya sebelum pelayaran. Ambil masa anda berdua untuk saling mengurut dan membelai.

(Anda boleh mencampurkan VCOP dengan wangian yang anda gemari, samada dari bunga-bungaan atau ‘essential oil’).

5. Isteri – sapukan VCOP atau VCOPHS atau ‘Love Cream i (isteri) dan Love Cream S (suami)’ pada alat kelamin.

Jika ingin merasakan kelainan serta ‘effect’ yang anda tidak akan mampu lupakan, anda perlu menggunakan salah satu produk ini. Khususnya bagi ‘Love Cream’ serasanya jika dapat anda inginkan pelayaran tidak akan ada penghujungnya.

6. Baca doa, mohon perlindungan dari syaitan.

Jika anda tidak inginkan pasangan anda dikongsi oleh syaitan (baik lelaki atau perempuan) ketika bersama dan jika anda inginkan anak anda (jika ditakdirkan bibit yang ditumpah berhasil) selamat dari gangguan syaitan, anda wajib tidak meninggalkannya.

Selain itu banyak lagi amalan-amalan serta zikir-zikir yang boleh diamalkan, warisan dari ulama-ulama silam, demi untuk kebahagiaan pasangan dan keterampilan anak (jika berhasil) nanti.


☺ (Nantikannya dalam waktu terdekat)

7. Mandi hadas.

Disyariatkan sebagai wajib dalam dalam agama Islam 

Hikmahnya :

a. Hanya Allah yang Maha Mengetahui akan hikmah yang sebenar-benarnya.
b. Mengembalikan kesegaran tubuh badan
c. Melegakan otot-otot yang tegang
d. Membersihkan kekotoran

Kaedah mandi hadas dan cara-caranya.

a. Baca Basmalah (Bismillãh hirrahmãn nirrahîm)
b. Kemudian membasuh kedua-dua belah tangan.
c. Beristinjak – membersihkan kemaluan dan menghilangkan najis (jika ada)
d. Mengambil wudhuk (air sembahyang) seperti wudhuk untuk solat
e. Menuangkan air ke atas kepala sebanyak 3 kali sambil berniat

“Sahaja aku mandi untuk mengangkat janabah (hadas besar) kerana Allah”

f. Menuangkan air ke badan sebelah kanan sebanyak 3 kali, kemudian ke 
badan sebelah kiri 3 kali. Sunat menggosok bahagian hadapan dan belakang badan dan sunat pula menyilang-nyilang seluruh rambut supaya air sampai ke kulit kepala. (Meratakan air keseluruh badan adalah wajib, manakala perlakuan menyilang-nyilang rambut adalah sunat). Begitu juga wajib menyampaikan air kepada segala pelipatan dan semua bahagian yang ditumbuhi rambut, samada rambut itu jarang atau tebal.

8. Memelihara tangan daripada menyentuh kemaluan ketika mandi itu, selepas 
mengambil wudhuk. Jika tersentuh, maka wajib mengambil wudhuk semula,
kerana hal itu membatalkan wudhuk

Nota : Semua yang tertera di atas merangkumi segala perkara yang wajib atau fardhu dan sunat-sunat mandi.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...